Хіти тижня. "Закочували очі, кусали губи, смикалися, совалися й уважно конспектували": Геращенко розповіла про реакцію росіян на виступ Порошенка в ООН

Ключовими темами виступу президента України в Генасамблеї ООН були наслідки російської агресії та окупації, захоплення Криму і Донбасу, екологічна катастрофа на окупованих територіях, мілітаризація Криму, порушення прав людини.

Виступ Порошенка в ООН. Фото: Фейсбук.

Представники Російської Федерації помітно нервували під час виступу Президента України Петра Порошенка на сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка також бере участь у 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН, передають Патріоти України.

Вона нагадала, що ключовими темами виступу Порошенка в Генасамблеї ООН були наслідки російської агресії та окупації, захоплення Криму і Донбасу, екологічна катастрофа на окупованих територіях, мілітаризація Криму, порушення прав людини.

"Особливий акцент і заклик - введення миротворчої місії з широким мандатом тимчасової міжнародної адміністрації під егідою ООН. Президент говорив про чергові провокації росіян в Азовському морі і незаконно побудований керченський міст", - додала вона.

"Але для мене чи не найважливішими були його слова про бранців Кремля, історії кримчан Володимира Балуха та Олега Сенцова, які зараз між життям і смертю, й голодують з вимогою звільнити всіх бранців Кремля. Й розповідь про Сергія Глондаря, що жодного разу не бачив своєї маленької донечки, яка народилася після мобілізації тата. Сергій разом з побратимами вже 3,5 роки утримується в окупованому Донбасі. Президент Порошенко розповів всьому світові, що РФ відмовляється забрати своїх громадян, яких послала вбивати українців, й які засуджені за терор в Україні, в обмін на політв’язнів Кремля. Й закликав не лише висловлювати солідарність, а разом боротися за звільнення українців", - написала Геращенко.

При цьому вона зазначила, що під час виступу Порошенка на сесії Генасамблеї ООН помітно нервувала російська делегація. "Час від часу камери виводили на два великі екрани біля трибуни картинки сесійної зали, яка уважно слухала українського президента. Й тільки одна делегація виділялася - росіяни. Їх представники закатували очі, кусали губи, смикалися і йорзали, й уважно конспектували. Ось останнє правильно. Нехай записують за українським президентом, що ми й надалі будемо боротися за кожен сантиметр української землі, до повного відновлення територіальної цілісності", - зазначила віце-спікер ВР.

Геращенко підкреслила, що Україна буде подавати до міжнародних судів на Росію. "Ми виступаємо за реформу ООН, де країна-член Радбезу безсоромно зловживає правом вето. І з кожної міжнародної трибуни і на кожній зустрічі будемо нагадувати про всі злочини Росії", - заявила вона.

"Президенту України зала аплодувала після виступу, що нечасто буває на пленарці Генасамблеї. Й, сподіваюся, цей виступ і вся величезна робота на полях Асамблеї наближають нас до вирішення питання щодо миротворців й збільшують кількість прихильників України, які вже найближчі місяці підтримають резолюцію стосовно порушень прав людини на окупованих територіях", - написала вона.

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...