Хіти тижня. "Залісся, де київські князі необачно заснували Москву": Порошенко дотепно потролив прихильників "русского мира"

Дотепна "нова назва" РФ пролунала під час промови, коли президент переконував депутатів проголосувати за постанову про звернення до Вселенського патріарха про створення помісної автокефальної православної церкви в Україні.

Порошенко у Верховній Раді. Фото: 24 канал.

Президент України Петро Порошенко під час свого виступу до Верховної Ради 19 квітня назвав Росію "Заліссям", передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Вранці у четвер він прийшов у Верховну Раду, щоб переконати нардепів підтримати постанову про звернення до Вселенського патріарха про створення помісної автокефальної православної церкви в Україні.

В результаті за цю постанову проголосувало 268 народних депутатів. Під час свого виступу Порошенко наголосив, що церква в Україні, як і раніше, залишається відділеною від держави, і тим більше у церковні справи України не має права втручатись "іноземна держава".

За словами президента, прийняття цього указу стане "актом глибокої історичної справедливості". "Саме із Царгорода пролилося на нашу благословенну землю світло християнської віри… То вже потім ми поділилися ним з тим Заліссям, де давні київські князі необачно заснували Москву", – сказав Порошенко, натякаючи на Росію.

Депутат-праворадикал у Німеччині виявився власником бізнесу у Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:15

Депутату від ультраправої політичної партії "Альтернатива для Німеччини" (АдГ) загрожує великий штраф за приховування інформації про бізнес, що належить йому в Білорусі. Про це пише BILD, передають Патріоти України. "Депутат земельного парламенту Саксо...

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...