Хіти тижня. ''Зелені чоловічки'' у Карпатах: У Міноборони України пояснили, що сталося

Підрозділи однієї з бригад десантно-штурмових військ відпрацювали навчально-бойові завдання у гірській місцевості.

У Карпатах проводяться навчання українських військових. Фото: прес-служба ГШВ ЗСУ.

Невідомі озброєні люди в масках, яких помітили в районі популярного гірськолижного курорту "Буковель", виявилися українськими військовими, які беруть участь у навчаннях Міноборони, передають Патріоти України.

"У рамках стратегічних командно-штабних навчань з органами військового управління та практичними діями військ "Козацька Воля - 2018", підрозділи однієї з бригад десантно-штурмових військ відпрацювали навчально-бойові завдання у гірській місцевості", — повідомила прес-служба командування ГШВ ЗСУ.

Зазначається, що хід навчань особисто контролювали начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко і командувач десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Згідно зі сценарієм, серед складної місцевості Карпат під прикриттям ударних вертольотів Мі-24 з декількох вертольотів висадилися десантники. Штурмові загони увійшли в зазначений район, взяли під контроль панівні висоти і рубежі. Згодом до них приєдналася бронегрупи з артилерією.

До речі, такі навчально-бойові завдання проходили в кількох районах західної України, причому одночасно. У Міноборони зазначають, що "Козацька Воля - 2018" триває, і практичні дії проходитимуть цими днями у багатьох регіонах України.


Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...