Хіти тижня. Бити російських окупантів по-новому: Волонтери "навчили" стріляти "ЗУшки" з закритих позицій по наземних цілях

Зараз розрахунки ЗУ-23-2 навчального зенітно-ракетного артилерійського полку 169-го Навчального центру продовжують активні заняття на полігоні.

Українські військові у Навчальному центрі Десна. Фото: скріншот з відео.

У 169-у Навчальному центрі Десна співробітники благодійного фонду Повернись живим розпочали підготовку інструкторів по наведенню та стрільбі із зенітно-артилерійських систем ЗУ-23-2 з закритих позицій по наземних цілях. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу 169-го Навчального центру.

Наведення відбувається по зенітно-артилерійському прицілу ЗАП-23 за допомогою графічно-розрахункового комплексу Броня, який група фахівців розробила спільно з ветеранами війни на Донбасі.

Приціл використовується як бусоль для орієнтування у просторі і по готовим таблицям графічно-розрахунковий комплекс Броня здійснює обчислювання, після чого оператор зенітної установки отримує необхідні для стрільби дані. Зараз розрахунки ЗУ-23-2 навчального зенітно-ракетного артилерійського полку 169-го Навчального центру продовжують активні заняття на полігоні.

Спарена зенітно-артилерійська установка ЗУ-23-2 була розроблена за тактико-технічними вимогами ДАУ, виданими оборонною промисловістю СРСР у 1954 році. Прийнята на озброєння у 1957 році.

ЗУ-23-2 складається з двох гармат 2А14, легкого лафету на двоколісному ходу, зенітного автоматичного прицілу ЗАП-23 й додаткового прицілу для вогню по наземним цілям. Вогонь ведеться унітарними патронами з осколочно-фугасними та бронебійно-трасуючуми снарядами.

Тактико-технічні характеристики:

Калібр: 23 мм
Довжина ствола: 87,3 см
Розрахунок: 6 чол
Вага у бойовому положенні: 0,95 тонн
Початкова швидкість снаряду: 970 м/с
Вага снаряду: 0,178 кг
Зона обстрілу
по дальності 2,5 км
по висоті 2 км

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...