"ХНР не пройде!": Чорновіл пояснив, чому Херсонщина не підтримає "русский мир"

На думку екс-нардепа, Херсонська область з усіх південних регіонів України найменш вразлива для сепаратизму.

Тарас Чорновіл. Фото:news.bigmir.net

Херсонська область - найбільша українська за ментальністю серед усіх областей півдня України. Про це в коментарі Обозревателю розповів політолог і колишній народний депутат Тарас Чорновіл, інформують Патріоти України.

"Заява Ленура Іслямова про створення нового Придністров'я в Херсонській області - лише інформаційний шум", - запевнив Чорновіл. "Можливо, Іслямов відірвався від реальності. Це відбувається з кожною людиною, яка заходить в політику. У свої схеми підганяються реальні факти, а не навпаки", - підкреслив Чорновіл.

На думку екс-нардепа, Херсонська область найменш вразлива для сепаратизму. "Там тільки один шлях під Росію - пряма окупація росіянами. На відміну від сусідніх областей, на Херсонщині домінують україномовні люди. Райцентри переважно створені з колишніх великих сіл, а великих міст майже немає", - сказав він.

"Зараз сумнівним є прорив росіян через адмінкордон Херсонської області та окупованого Криму. Це загрожує новим пресингом санкцій проти Росії. Тому в Херсонській області не видно причин для повторення придністровського сценарію", - підсумував Чорновіл.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...