Холодильник переміг телевізор: Росіяни стали менше любити Путіна

64% росіян, опитаних Левада-центром, вважають, що параметри великої держави визначаються високим добробутом громадян.

Холодильник перемагає телевізор.  Фото: rupor.today.

В Росії зросло число громадян, які вважають власне матеріальне благополуччя важливішим, ніж патріотична риторика. Про це з посиланням на свіже дослідження «Левада-центру» повідомляють Патріоти України.

У листопаді про те, що власний добробут важливіше державного ладу, заявили 33% опитаних. У порівнянні з минулим роком їх кількість зросла на 6%. Крім того, знижується кількість прихильників Росії як держави з «абсолютно особливим устроєм і особливим шляхом розвитку». На користь цієї тези висловилося всього 16% учасників опитування, тоді як рік тому було 24%.

При цьому респонденти все менше бачать в «особливому російською шляху» «невідповідність цінностей і традицій Росії і Заходу» - проти 20% респондентів в минулому році в цьому листопаді цей варіанти вибрали всього 10%.

Крім того, за підсумками опитування 64% респондентів заявили, що параметри великої держави визначаються високим добробутом громадян. З 1999 року його відзначили схоже кількість осіб, але в травні 2016 року показник просів - тоді тільки 41% росіян вважали, що високий добробут позначає велику державу.

Росіяни все менше асоціюють з поняттям «велика держава» «героїчне минуле» і «масштаби і простори країни». Якщо респондентів з такою думкою в травні 2016 року було 24 і 21% відповідно, то в листопаді 2016 року асоціації цих понять з «великою державою» залишилися тільки у 10%.

Опитування Левада-центру було проведено в листопаді 2016 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення. На запитання соціологів особисто відповіли 1600 чоловік з 48 регіонів країни.

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...

Запорука успіху: Зеленський назвав три пункти, від яких залежить потужність армії

понеділок, 29 квітень 2024, 17:48

Наразі є три головних пункти від яких залежать потужність Сил оборони, перехоплення ініціативи над ворогом, а також розгортання наступальних дій, передають Патріоти України. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на президента Володими...