Хотів догодити Путіну? Посол Італії в РФ назвав анексію Криму "голосуванням країни за незалежність"

При цьому, роблячи таку заяву, італійський дипломат чомусь "забув", що Крим - не суверенна держава, а частина території України.

Чезаре Рагальїні. Фото:https://www.slovoidilo.ua

Посол Італії в РФ Чезаре Марія Рагальїні назвав окупацію Криму "голосуванням країни за незалежність". Про це повідомляє італійське видання Corriere Della Sera, передають Патріоти України.

"Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі. Ніхто не заперечує право суверенної держави приєднатися до міжнародної організації, але немає ніяких сумнівів в тому, що переговори ЄС з Україною мали сильні політичні мотиви: це була явна спроба вивести Київ з-під історичного впливу Росії. Якщо це було метою, то ЄС не вдалося цього зробити", - зазначив посол.

Рагальїні вважає, що Європа не повинна була недооцінювати історичні та економічні зв'язки між Москвою і Києвом. Також він заявив, що європейські санкції проти РФ навряд чи досягнуть мети.

"Сьогодні Європа трохи зв'язана Мінськими угодами, які майже не просуваються, ситуація на місцях залишається неоднозначною. Я вважаю, що Європа могла б дати чіткі сигнали обом сторонам, що протистояння більше неприйнятно", - підкреслив Рагальїні.

Посол додав, що ЄС міг би також переглядати рішення про санкції щоквартально, а не раз на півроку, як зараз.

Натомість, на таку скандальну заяву вже відреагував посол України в Італії Євген Перелигін. Український дипломат вважає, що останні заяви посла Італії в Росії завдають шкоди українсько-італійським відносинам.

Перелигін наголосив, що заяви Рагальїні не відповідають офіційній позиції італійського уряду, який не визнає російської анексії.

"Рагальїні підкреслив, що "Крим не був першою країною, яка голосувала за свою незалежність в Європі", забуваючи про те, що Крим - не суверенна держава, а частина території України. Заява Рагальїні могла б означати зміну позиції Італії, але це не так. Ця позиція існує тільки на сторінках Corriere della Sera, і МЗС має це виправити", - йдеться в заяві українського посла.

"Між принципами міжнародного співробітництва та можливістю догодити керівництву країни агресора мій італійський колега, на жаль, обрав останнє", - написав Перелигін на своїй сторінці в Facebook.

Він додав, що заяви посла Італії в РФ "взагалі не піддаються осмисленню".

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...