Хто б сумнівався: "Опоблок" проти прийняття візового режиму з Росією

Лідер "Опозиційного блоку" Юрій Бойко дуже хвилюється, що такий крок погіршить становище 2 мільйонів українських заробітчан, які зараз працюють на території РФ.

Лідер "Опоблоку" Юрій Бойко. Фото:rian.com.uaНа завтра в Раді готують політичне голосування про введення візового режиму з Росією. Цей законопроект був зареєстрований ще в лютому 2015 року, але тільки зараз його вирішили дістати з-під сукна. Про це пишуть Подробности, зазначають Патріоти України.

"Там дуже проста ідея звернутися до Кабінету міністрів з рекомендацією скасувати дію угоди про безвізовий режим з Російською Федерацією", - сказав Єгор Соболєв, народний депутат від "Самопомочі".

Проект документа навіть пройшов профільний комітет. Ще в березні. Тоді, незважаючи на побоювання українського МЗС, депутати все ж рекомендували залу підтримати закон. Залишилося - знайти голоси.

"Якщо не буде достатньо голосів - це для репутації і держави, і парламенту досить ризикована справа. Тому, думаю, тривають переговори: якщо парламент проголосує "за" - він фактично дає рекомендацію уряду почати процес підготовки до введення візового режиму", - сказала Ганна Гопко народний депутат, глава комітету ВР у закордонних справах

Позиції фракцій з цього приводу різні. Навіть у найбільшій - блоці Порошенка, поки єдиного рішення немає.

"Я не бачу, як візи можуть допомогти подолати Росію. А з іншого боку нашого колегу-журналіста Сущенка затримали саме в той момент, коли ніяких віз не було", - сказав Олександр Бригинець народний депутат від БПП.

Опозиція ж підтримувати постанову не має наміру. А в малих фракціях хоч і не проти віз - хочуть розуміння, як все це буде працювати.

"Якщо буде внесено законопроект про візовий режим з Російською Федерацією ми будемо голосувати проти, тому що ми вважаємо, що це суттєво погіршить умови роботи 2 мільйонів наших заробітчан, які зараз в Російській Федерації, які не мають роботи тут і яких сьогоднішня влада виштовхнула за межі країни" - сказав глава фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко.

"Нам треба, щоб сюди прибув міністр закордонних справ, щоб він пояснив, як МЗС бачить зовні політичну стратегію", - сказав Сергій Власенко, народний депутат від "Батьківщини".

До слова, українське МЗС вже висловило свою позицію. Павло Клімкін, глава відомства, сьогодні на засіданні уряду сказав, що потрібно, як мінімум, зважити всі ризики введення віз. Мовляв, Росія буде всіляко намагатися обійти нові правила і пропонувати нові форми громадянства. А тому, якщо парламенту і приймати рішення, то потрібен не просто політичний жест, а реальний інструмент.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...