Хто розпускає ці чутки? Геращенко спростовує перенесення безвізового режиму

"Інформація в деяких ЗМІ про дебати у вересні - недостовірна, такого рішення не приймалося, тим більше що поки що немає доповідача" - пояснила заступниця Парубія.

Ірина Геращенко. Фото:rian.com.ua

Інформація про те, що дебати щодо безвізового режиму для України у Європарламенті швидше за все відбудуться у вересні є недостовірною. Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко за підсумками третього засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

За її словами, найближчим часом має бути визначений доповідач від профільного комітету з питань свободи і юстиції з цього питання, який доповідатиме на дебатах в Європарламенті.

"Наші колеги запевнили, що сподіваються на швидкий і результативний розгляд питання в Європарламенті. Що процедура може тривати до трьох місяців, але на їх думку, дебати відбудуться раніше", - написала Геращенко.

"Тому інформація в деяких ЗМІ про дебати в вересні - недостовірна, такого рішення не приймалося, тим більше що поки що немає доповідача" - додала вона.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомили, що голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України та Грузії може пройти у липні, проте це буде складно і вересень є більш ймовірним варіантом.

В той же час голова делегації Європарламенту в Комітеті асоціації Україна-ЄС Андрій Пленкович заявив, що для завершення всіх необхідних процедур, пов'язаних з розглядом пропозиції Європейської комісії про надання Україні безвізового режиму, Європейському парламенту необхідно мінімум три місяці.

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....

Втраті Очеретиного можна було запобігти? Експерт пояснив, що завадило ЗСУ тримати оборону

середа, 1 травень 2024, 6:50

Українські військові могли б тримати оборону не один місяць поспіль в Очеретиному, проте відбулися події, яких буде потребувати серйозне розслідування. Про це в ефірі “Еспресо” розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олексан...