Хто займе крісло Бориса Ложкіна? У Президента є два кандидати, - Соня Кошкіна

Головною функцією Ложкіна була комунікація - і з тими, хто бажаний у Порошенка, і з тими, кого й пускати туди не хотіли. Хто так зуміє замість нього - велике питання.

Борис Ложкін покидає Порошенка. Фото: glavnoe.ua.

За словами високих джерел з Банкової Ложкін - твердий у своєму намірі все таки покинути АП, тому свідомо дистанціювався від участі в надмірно «делікатних» і довгограючих темах. Про це в своїй статті пише шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна, передають Патріоти України.

Вона зазначає, що намір цей сформувалося вже давно - розмови про можливу відставку Ложкіна циркулюють понад півроку: «Досить, щоб «приїстися» і щоб їх перестали сприймати всерйоз. Але тепер рахунок пішов на місяці. Якщо не літні, то точно - осінні».

«Хто може зайняти місце Ложкіна - питання відкрите. Дві найбільш ймовірні кандидатури - перший заступник голови АП Віталій Ковальчук та голова СБУ Василь Грицак. Перший в «замах» давно засидівся і не приховує бажання піти на підвищення», - йдеться в матеріалі.

Як зазначає Кошкіна, другий таким бажанням не горить, але якщо Батьківщина - в особі Президента - скаже «треба», Василь Сергійович, як людина військова, майже напевно відповість «єсть».

За минулі два роки головною функцією Ложкіна була комунікація. Він безпосередньо спілкувався з олігархами, з друзями і недругами Президента - тими, кому для доступу до верховного кабінету потрібна попередня «співбесіда», також - з тими, кого пускати туди не хотіли, але зовсім дати «от ворот поворот» не наважувалися.

«Чи зможе його наступник виконувати аналогічні завдання? Ковальчук, незважаючи на всю свою неоднозначність, зможе. Не відразу і не в повному обсязі, але зможе. У тому числі - комунікувати з депутатами не тільки від БПП. Грицак - вкрай сумнівно. Не тому, що поганий, просто для публіки, що топчеться в околицях четвертого поверху АП, він не свій. Не зрозумілий і не свій », - резюмує автор.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...