"Химический налет в Идлибе просто “постановка для красивой картинки”, - Путін повторив страшну неправду за своїми підлеглими

На думку російського лідера, "провокація" могла бути спрямована на те, щоб створити привід для посилення тиску на "законну сирійську владу".

Володимир Путін. Фото:https://www.gazeta.ru/

Президент Росії Володимир Путін вважає основною версією хімічного отруєння мирних жителів в Сирії вибух на підпільному складі бойовиків, де зберігалися хімічні бомби. Про це пише Радіо Свобода, передають Патріоти України.

В інтерв'ю міждержавній телерадіокомпанії "Мир" Путін заявив, що друга версія того, що сталося - "просто постановка". За словами російського лідера, провокація могла бути спрямована на те, щоб створити привід для посилення тиску на "законну сирійську владу".

Путін також заявив, що необхідно розслідувати події в Ідлібі 4 квітня, і до отримання результатів Росія не вважає за можливе здійснювати якісь дії проти Дамаска.

Як відомо, США та інші західні країни, навпаки, покладають всю провину за хімічну атаку в Ідлібі на режим Башара Асада.

Варто нагадати, що раніше покійний постпред РФ в ООН Чуркін стверджував, що на відео поранених і вбитих від бомбардувань дітей грають актори і їх просто "присипали попелом".

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...