Кінець прихвостню "Опоблока": після зустрічі з Порошенком Тимошенко зробила гучну заяву (відео)

На думку лідерки "Батьківщини", треба запустити процес відліку 30 днів щодо нестворення коаліції, а потім йти на дострокові парламентські вибори

Юлія Тимошенко. Фото: nedelya-ua.com.

Після того, як Юлія Тимошенко заявила про вихід "Батьківщини" з парламентської коаліції, політик зустрічалася з президентом України Петром Порошенком. За підсумками зустрічі Тимошенко заявила, що фракція "Батьківщина" ініціюватиме розгляд постанови про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Наша фракція буде ініціювати внесення такої постанови про звільнення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до кінця цього тижня", - заявила Тимошенко. Політик вважає, що до кінця тижня Верховна Рада може розглянути таку постанову: "Ми могли б до кінця цього тижня проголосувати постанову про відставку прем'єр-міністра, яка за собою тягне також відставку уряду".

Тимошенко наполягає, що після відставки уряду і прем'єр-міністра можна створити нову коаліцію "на базі демократичних сил". За її словами, при створенні коаліції не може бути ніяких гібридних варіантів.

Вона вважає, що нова коаліція повинна створити технократичний уряд, "який категорично не матиме ніяких політичних квот" і не домовлятиметься з олігархічними кланами. Лідер "Батьківщини" запевняє, що такий технократичний уряд зможе повернути стабільність і суспільству, і парламенту. "Сьогодні з цим прем'єр-міністром, з цим урядом, з цією клановою більшістю, на жаль, ніяких змін бути не може", - зазначила Тимошенко.

У той же час, лідер фракції "Батьківщина" виступає з ініціативою в разі неможливості відставки нинішнього уряду провести дострокові вибори до Верховної Ради шляхом виходу демократичних сил з коаліції. "Якщо цей так званий статус-кво олігархічний залишиться в парламенті і в уряді, тоді, я вважаю, що всі демократичні сили в парламенті повинні вийти з коаліції. Це стосується не тільки фракцій", - сказала Тимошенко.

При цьому вона нагадала про рішення Конституційного суду України від 6 квітня 2010 року, який "дозволяє виходити з фракції персонально". "Ми повинні запустити процес відліку 30 днів щодо нестворення коаліції. І тоді потрібно йти на дострокові парламентські вибори", - підкреслила лідер фракції "Батьківщина".

"Продовжує вважати": Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

субота, 4 травень 2024, 9:50

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у світі. Саме це змусило його витрачати історично рекордні суми на мілітаризацію РФ. Таку думку висловила директорка Національної розвідки США...

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...