Кістяк 30-тисячної армії Кадирова - це колишні чеченці-сепаратисти, які в будь-який момент готові повернути зброю проти Росії, - доповідь Яшина

Чечня – це єдиний регіон Росії, де є своя армія, яка не підкоряється федеральній владі.

Илля Яшин. Фото: inosmi.ru.Про це під час презентації доповіді про режим Рамзана Кадирова заявив російський опозиційний політик Ілля Яшин, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Він зазначив, що кістяк армії Кадирова складають колишні бойовики, які раніше воювали на боці чеченських сепаратистів і були амністовані за ініціативою Кадирова.

"Проблема тому, що ті люди, які перейшли у підпорядкування федеральних силових структур і Рамзана Кадирова фактично були легалізовані і отримали посвідчення представників федеральних силових структур, вони отримали нову зброю в обмін на здану стару. Фактично ці люди особисто зобов'язані Кадирову своєю безпекою і життям, зарплатами. Ці люди фактично є особистою армією Кадирова", - сказав Яшин.

За його словами, чисельність цієї армії складає близько 30 тисяч.

І саме в цей момент стало відомо, що надійшло повідомленні про "замінування" приміщення, де відбувається прес-конференція. Однак Яшин сказав, що не слід лякатися – "мінування" були і вчора.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"