Клімкін натякнув на зрив Мінських переговорів

Причиною можуть стати погрози з боку бойовиків на адресу учасників переговорного процесу.
Павло Клімкін. Фото: izvestia.kiev.ua.

Про це він заявив, розповідаючи про свої переговори з російським колегою Сергієм Лавровим, передають Патріоти України із посиланням на "Європейську правду".

Клімкін розповів, що обговорив з Лавровим інцидент на минулому засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську. "Ми достатньо довго говорили про гуманітарні аспекти і попросив вплинути на окупаційну адміністрацію, щоби не допустити повторення таких інцидентів, як стався на минулому засіданні гуманітарної підгрупи Мінську".

Як відомо, перший віце-спікер Ірина Геращенко заявила про погрози з боку бойовиків. "Вони погрожували моїм дітям (мовляв, подумайте про своїх трьох дітей, нам за них страшно, і це не перша відверта погроза), а також принижували Небесну Сотню. Я зупинила цю вакханалію, нагадала координатору ОБСЄ про неприпустимість погроз і залишила групу", - розповіла вона.

Клімкін наголосив, що продовження такої практики ставить під загрозу мінський формат в цілому. "Те, що вони погрожували Ірині (Геращенко), погрожували дітям – це поза будь-якою межею. Якщо так буде далі, ми не зможемо говорити ані в мінському, ані в жодному іншому форматі", - заявив він.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...