​Коаліціанти у розпачі: Гройсман протестує, і погрожує піти у відставку з посади спікера Верховної Ради - ЗМІ

Володимир Борисович вперто протистоїть спробам нав’язати йому «правильних людей» до уряду, і погрожує розпрощатися з високими посадами. Порошенко відчайдушно шукає заміну.
Володимир Гройсман

Патріоти України вже повідомляли про погрози Гройсману за неподатливість у кадровому питанні. Однак з’явилася інформація, що спікер не піддався на шантаж, і сам готовий подати у відставку зі старої посади та не обійняти нову.

Голова Верховної Ради і головний кандидат на посаду прем'єр-міністра України Володимир Гройсман погрожує піти у відставку з посади спікера в знак протесту проти нав'язування йому кандидатур міністрів. Про це повідомляє «Дзеркала тижня» DT.UA з посиланням на своє джерело, близьке до переговорного процесу. "Гройсман і Луценко сидять в Адміністрації президента з обіду. Переговори в черговий раз зайшли у глухий кут.

Він (Гройсман – ред.) хоче провести своїх людей на три міністерства – енергетики та вугільної промисловості, економіки та охорони здоров'я. Йому не дають цього зробити, відповідно, Гройсман не тільки відмовляється очолити Кабмін, але і пригрозив написати заяву про відставку з посади спікера", – повідомило джерело.

Оскільки кандидатура Гройсмана "підвисла", обговорюються й інші претенденти на посаду голови уряду. Зокрема, на вечірньому засіданні фракції "Народного фронту" депутати обговорили одразу три кандидатури від "Блоку Петра Порошенко" – лідера фракції БПП Юрія Луценка, нинішнього представника президента у парламенті Степана Кубіва, і голови парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніну Южаніну.

Втім, за інформацією джерела, кандидатуру Луценка вже "забракували". "Луценко вже обговорили на фракції. Ми не бачимо його на посаді прем'єр-міністра. Кубіва обговорювали, але ще нічого не вирішили. На прізвищі Южаніної особливо не зупинялися", – повідомило джерело в "Народному фронті", зазначивши, що, по підсумку, фракція НФ вирішила збиратися на засідання, по мірі надходження з АП нових кандидатур на пост прем'єра.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...