Коли "соколам Путіна" непереливки: Як ВПС США перехоплюють російські винищувачі над Балтією (відео)

Пропаганда безсила заперечувати перевагу асів НАТО. Техніка іншого покоління, підготовка пілотів - теж.

Місія НАТО, що бере участь в охороні повітряного простору Балтії, опублікувала відео двох перехоплень російських винищувачів Су-30. Відео опубліковано на сайті американської армії Dvids, зазначають Патріоти України.

"Перехоплення - це звичайне явище, і пілоти ВПС США регулярно проводять їх безпечним і професійним чином", - йдеться в публікації.

На відеозаписі демонструється виліт всепогодних тактичних винищувачів четвертого покоління F-15 ВПС США для супроводу двох російських Су-30 (котрі в РФ чомусь гордо іменують винищувачами покоління 4+) в міжнародному повітряному просторі Балтії, що відбувся 23 листопада минулого року. Як повідомляється, російський літак не передавав відповідні коди, необхідні для контролю руху в повітрі, і не мав плану польоту.

Епізод перехоплення на 1 хв. 39 сек.

З другої хвилини на відеозаписі можна побачити ще одне перехоплення російських винищувачів в міжнародному повітряному просторі Балтії. Цей інцидент відбувся 13 грудня 2017 року. Літаки НАТО піднімались у повітря з тих же причин, що і попереднього разу.

"Пілоти з 493-ї експедиційної винищувальної ескадрильї професійно виконали перехоплення і діяли в міжнародному повітряному просторі у згідно з усіма відповідними міжнародними правилами польотів і стандартами безпеки", - йдеться в повідомленні.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...