Колишні "регіонали", які стали "Опозиційним блоком", набрали рекордно низьке число голосів на виборах

Представники провладної партії здобули перемогу в більшості регіонів.

"Опоблоку" більше не довіряють. Фото: РБК.

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" перемогла на виборах в об'єднані територіальні громади (ОТГ), залишивши далеко позаду всіх опонентів. Вперше за всю історію незалежної України колишні "регіонали", які стали "Опозиційним блоком", набрали рекордно низьке число голосів. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За результатами паралельного підрахунку голосів, 108 переможців (53,73%) на посади голів ОТГ - висуванці, члени партії або кандидати, які йшли за підтримки партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Політична сила Юлії Тимошенко "Батьківщина" змогла взяти, за попередніми даними, 10 ОТГ, "Аграрна партія" і партія "Наш край" - по 5 ОТГ кожна, "За конкретні справи" - 3 ОТГ, "УКРОП", "Радикальна партія" і "Сила людей" - по 1 ОТГ.

Таким чином, представники провладної партії здобули перемогу в більшості регіонів. Так, в Донецькій області в обох ОТГ перемогли кандидати від партії "БПП" Солідарність". Більше всього общин очолять кандидати від БПП на Дніпропетровщині - 17, у Волинській області - 12, на Черкащині - 8, на Вінниччині - 7, на Харківщині - 7, на Івано-Франківщині - 7 та у Львівській області теж 7.

Президентська партія також стала лідером у виборах депутатів нових об'єднаних громад. За результатами підрахунку половини бюлетенів партія отримує не менше 600 депутатських мандатів. Примітно, що вперше "Опозиційний блок" опинився в числі аутсайдерів з 25 мандатами. 29 жовтня вибирали 4506 депутатів ОТГ.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...