Колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) озвучив дату, коли має відбутися Об'єднавчий собор (відео)

Об’єднавчий собор орієнтовно має відбутися 22 листопада.

Протоієрей Георгій Коваленко. Фото: РБК.

Протоієрей, колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) Георгій Коваленко озвучив дату, коли має відбутися Об'єднавчий собор, на якому планують оголосити про створення єдиної Української православної церкви та обрати її предстоятеля. Нині йдеться про 22 листопада. Про це він сказав у середу, 14 листопада, передають Патріоти України.

"Ми в перехідному періоді. Московський патріархат визначився і в цілому, і в Україні. Варто почекати. Обіцяють 22 листопада об’єднавчий собор. Згідно церковних правил і традицій, будь-яке рішення священноначалля має бути рецепійоване, прийняте або не прийняте у тому числі духовенством і вірними", - сказав він.

Архієпископ УПЦ КП Євстратій Зоря своєю чергою висловив думку, що більше ніж половина парафій Московського патріархату в Україні доєднається до єдиної помісної православної церкви.

Нагадаємо, що у Росії вже поширюються чутки, нібито доленосне рішення та допомогу у подоланні церковних проблем Україна має отримати від Вселенського патріарха 24 листопада.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...