Конфлікт у "Опоблоці": Нардепи прокоментували інформацію про "розкол"

Офіційно керівництво партії звинувачує в спробах розколу владу.

Новинський та Бойко. Скріншот

«Опозиційний блок» максимально близький до розколу. Причина — бажання Сергія Льовочкіна і Юрія Бойка посилити позиції у фракції депутатів, близьких до Віктора Медведчука. Майбутнє проекту вирішиться наступного тижня, і діалог йде, хоча чорновий план «розлучення» вже готовий. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Вісті".

Офіційно керівництво партії звинувачує в спробах розколу владу. «Відверто, я тільки почув цю інформацію про розкол... Два окремих крила ми не плануємо», — відмахнувся від журналістів Юрій Бойко.

Більш багатослівною була Тетяна Бахтєєва (входить в оточення Ріната Ахметова). «Розмови почалися не вчора. Запитали б ви у грудні — тоді (турбулентність. — Авт.) була більше, майже така, як рік тому (тоді, за даними «Вістей», конфлікт лежав у площині небажання обох «крил» фінансувати партзаходи. — Авт.), — сказала «Вістям» Бахтєєва. — Впливу Медведчука на нашу фракцію немає, хіба на двох людей — вони з ним спілкуються і їздять... А про новий проект у нас не говорили, поки не було зборів, але це не повинен бути проект однієї людини».

Останні збори фракція провела в четвер вранці, і, за словами депутатів, їх вів Юрій Бойко, а публічних проявів розколу не було. «Але він посилився, провиною чому економічні інтереси Ріната Ахметова. Йому вже не по дорозі з опозицією. З іншого боку, Льовочкін також має тісні стосунки з Банковою — ось Опоблок і виявився «на розтяжці», — сказав «Вістям» політолог Андрій Золотарьов.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...