"Кордон цивілізованої Європи": Турчинов побував на відкритті оновленого прикордонного пункту на Харківщині (фото)

Секретар РНБО наголосив, що український кордон повинен бути надійно захищений та технічно обладнаний. Для ворогів він має стати нездоланним європейським валом, через який вони не зможуть пройти.

Олександр Турчинов на відкритті оновленого прикордонного пункту "Тополі". Фото:прес-служба РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов взяв участь у відкритті оновленого відділу прикордонної служби "Тополі" Харківського прикордонного загону. Про це повідомляє прес-служба РНБО, передають Патріоти України.

Після ознайомлення з роботою прикордонного загону Турчинов зазначив, що "тут починається кордон цивілізованої Європи".

"Тому кордон повинен бути надійно захищений та технічно обладнаний. Для ворогів він має стати нездоланним європейським валом, через який вони не зможуть пройти", - заявив секретар РНБО.

Водночас Турчинов зазначив, що всі ділянки кордону, які контролює відділ прикордонної служби "Тополя", обладнані сучасними технічними засобами, які дозволяють вести цілодобове спостереження, "на домінуючій висоті обладнаний бойовий опорний пункт із серйозною зброєю, який у випадку військової агресії дозволить стримувати ворога до приходу Збройних сил та Національної гвардії".

Керівництво прикордонників доповіло секретареві РНБО про підготовку до забезпечення перетину українського кордону громадянами РФ лише з міжнародними біометричними паспортами, а також про технічне забезпечення їхньої ідентифікації (взяття відбитків пальців).

"Сподіваюся, що уряд фінансово підтримає цю роботу, бо це безпека країни", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО України також зазначив, що приміщення загону оснащені відповідно до європейських стандартів.

"Для порушників передбачене тимчасове ув'язнення - камера. Дуже просимо не повідомляти російським ЗМІ про неї, бо росіяни, які захочуть відпочити в камері, що не поступається якістю багатьом російським готелям, попруть через кордон", - пожартував він.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...