Країна йде в ЄС та НАТО, в той час як Україну не пускають: Сербія купуватиме російські винищувачі

Прем’єр-міністр Сербії Александар Вучич заявив, що цього тижня поїде до Москви для підписання угоди.

Сербія. Фото: Senica.ru

Сербія купуватиме російські літаки попри занепокоєння, що це може призвести до напруження на Балканах на тлі спроб Москви заблокувати інтеграцію країн з цього регіону в євроатлантичні структури. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

19 грудня прем’єр-міністр Сербії Александар Вучич заявив, що цього тижня поїде до Москви для підписання угоди щодо придбання чотирьох винищувачів МіГ-29. «Вони необхідні для захисту нашої свободи і суверенітету», – наголосив Вучич.

Попри прагнення вступити до Євросоюзу, Сербія продовжує зближення з Росією. Напруження на Балканах посилилося на тлі прагнення Чорногорії вступити до НАТО.

У НАТО надали запрошення Скоп’є на участь у членстві у грудні 2015 року. Процес ратифікації членства Чорногорії у НАТО має бути завершений до весни 2017 року. У жовтні у Чорногорії арештували 21 підозрюваного, серед яких двоє росіян і троє сербів, за підозрою у намаганні спровокувати переворот, щоб унеможливити обрання влади, яка підтримує членство країни у НАТО.

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...