Країнам ЄС слід бути рішучішими: Санкції проти Росії слід продовжити, як мінімум на рік - Расмуссен

Екс-генсек НАТО наголосив, що Росія, як сама того забажає, грає безпекою своїх сусідів і почувається настільки вільно, що провела так звані вибори в окупованому Криму. Причина цього проста: вона знає, що може це зробити.

Андерс Фог Расмуссен. Фото:www.unian.net

Санкції проти Російської Федерації слід продовжити як мінімум на рік. Про це заявив екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Режим санкцій, узгоджений країнами ЄС, зробив мало в питанні стримування Росії. Саме тому, коли на наступному тижні лідери ЄС зустрінуться для обговорення відносин з РФ, вони повинні принаймні розглянути питання про продовження існуючих санкцій протягом 12 місяців, а не шести", - зазначив Расмуссен.

Він підкреслив, що Москва почувається настільки вільно, що провела так звані вибори в окупованому Криму. "Росія, як сама того забажає, грає безпекою своїх сусідів. Вона експортує руйнівні практики на внутрішню політику західних демократій. Причина цього проста: вона знає, що це може", - сказав Расмуссен.

"12-місячне продовження санкцій проти дій Росії в Україні буде потужним сигналом. Це продемонструє подібним президенту Путіну людям, які кидають виклик міжнародному праву, що європейські уряди, поряд зі США, все ще можуть знайти в собі рішучість відповідати на великі проблеми нашого важкого десятиліття", - підкреслив екс-генсек.

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....