​Крах військової авантюри Путіна у Сирії: Сили опозиції прорвали блокаду Алеппо і оточують ударне угруповання асадівсько-російських сил

За твердженням експертів, саме прибережне Алеппо з його непересічним стратегічним значенням, а не пустельна Пальміра, де російський корпус також проявляє надзвичайні зусилля, є ключовим пунктом, в якому вирішується доля Асада і його союзників.

Багатомісячні зусилля Повітряно-космічних сил Російської Федерації, артилеристів, загонів спецпрезначенців, десятків військових радників, що підтримували з’єднання Асада і іранських «добровольців», виявилися марними. Тривалий наступ захлинувся і наближається до військової катастрофи, Повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода».

Опозиційні режиму президента Сирії Башара Асада сили заявляють про здобуття 6 серпня контролю над стратегічними військовими позиціями в другому за величиною сирійському місті Алеппо. Таким чином, як стверджує широка коаліція антиурядових сил, вдалося прорвати облогу міста.

У базованій у Лондоні організації «Сирійська обсерваторія з прав людини», яка має широку мережу інформаторів у Сирії, підтверджують, що опозиційні сили «взяли під свій контроль військове училище з великим арсеналом зброї, а також велику частину артилерійського училища».

Коаліція опозиційних сил «близька до того, щоб за допомогою вогневого контролю відрізати маршрут постачання до контрольованих урядом районів» Алеппо, вказав керівник «Сирійської обсерваторії з прав людини»Рамі Абдель Рахман.

За даними спостерігачів, під час боїв за Алеппо від початку наступу опозиціонерів були вбиті понад 500 озброєних людей з обох боків, а також 130 цивільних. Як підтверджують і «Сирійська обсерваторія з прав людини», і сирійське державне інформаційне агентство SANA, щонайменше сім цивільних загинули в суботу внаслідок обстрілу опозиційними силами утримуваного урядом району Хамданія.

Не випадковість? Президент Ірану летів на гелікоптері виробництва РФ, вони розбиваються раз на два місяці, - авіаексперт

вівторок, 21 травень 2024, 9:59

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув під час перельоту на гелікоптері Мі-171. Що відомо про цю машину, в ефірі Radio NV розповів Валерій Романенко, авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації. «Мі-171 — це модернізований варі...

Російські війська концентрують сили на Сумському напрямку: В ISW назвали мету агресора

вівторок, 21 травень 2024, 9:57

Російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані і незгуртовані сили на Сумському напрямку, але навіть таке російське угруповання сил зможе досягти ймовірного бажаного ефекту - відтягнути і зафіксувати українські сили в районі кордону, пише ...