"Кремль дуже болісно сприймає ці процеси": Екс-радник Путіна розповів, чого чекати Україні після надання Томосу

За своїм значенням цю подію можна порівняти з розпадами Радянського Союзу і Російської імперії.
Андрій Ілларіонов. Фото: Апостроф.

Автокефалія УПЦ рівносильна для Росії розпаду СРСР, тому Кремль буде до останнього здійснювати спроби утримати свій вплив, і може готувати "покарання" для України. Цю думку висловив російський економіст, співробітник Інституту Катона (США), колишній радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

"Кремль дуже болісно сприймає ці процеси. Мабуть, з того, що за останні чотири роки робила Україна, ніщо (за винятком військового опору) не виявилося настільки ефективним для забезпечення державної незалежності України і для руйнування імперських позицій Російської православної церкви, для неминучого відходу РПЦ з України і потенційного відходу (не сьогодні, не завтра, але в доступній для огляду перспективі) Білорусі", - заявив він.

На думку Ілларіонова, Путін усвідомлює серйозність ситуації в конфесійній сфері, тому вже готує для України рішучу відповідь на дії УПЦ. "За своїм значенням цю подію можна порівняти з розпадами Радянського Союзу і Російської імперії. Слідом за першим (1917 рік) і другим (1991 рік) етапами політичної дезінтеграції імперського простору починається дезінтеграція імперії в конфесійній сфері. Путін це добре розуміє, і тому здавати свої позиції не збирається", - пояснив експерт.

За словами екс-радника Путіна, очевидно, що глава Кремля готує реакцію щодо України для того, щоб або не допустити автокефалії, або ж якимось чином "покарати" Україну за її отримання.

Джерело: Главред

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...