"Кремль купує вплив в Євросоюзі": Євродепутати заявляють про виведення Росією грошей в ЄС для впливу на політику

​Євродепутати написали відповідний лист голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні.

Брудні гроші Кремля. Фото: KudaGo.com.

Група євродепутатів із основних політичних груп написали листа голові європейської дипломатії Федеріці Могеріні, в якому зазначили, що занепокоєні щодо незаконних грошей РФ, які були виведені в Євросоюз для подальшого впливу на європейську політику, повідомляють Патріоти України з посиланням на Euobserver.

У листі зазначається, що майже 200 млн дол незаконних доходів від російського податкового шахрайства, відмиті через Європу. При цьому, за словами євродепутатів, ця сума – лише верхівка айсберга.

Євродепутати також заявляють, що володіють інформацією що "гроші були використані для впливу на європейську політику, ЗМІ та громадянське суспільство, щоб запобігти негативним наслідкам для російських порушників прав людини ".

У листі також зазначається, що Могеріні повинна запропонувати країнам ЄС запровадити санкції проти 32 росіян, які є причетними до справи Магнітського. Зазначається, що лист датований 5 грудня, втім оприлюднений був 13 грудня.

При цьому в офісі Могеріні заявили: «ми отримали лист і відповідь буде відправлена у належний час".

Видання зазначає, що попередження євродепутатів зумовлене наближенням виборів в наступному році у Франції і Німеччині, де до влади також планують балотуватись представники політичних сил, які виступають проти ЄС.

Нагадаємо, глава шведської військової розвідки генерал-майор Гуннар Карлсон заявив, що найбільшим джерелом кібератак на країну є Росія.

"У нас є інформація про багато джерел "активностей", їх можна простежити більш або менш безпосередньо. Це може бути поширення неправдивої інформації, спотворення правди, перебільшення якихось певних факторів, що ускладнює розуміння реальної ситуації", - розповів Карлсон.

Також голова військової розвідки зазначив, що вони фіксують часті спроби впливати на поведінку різних груп населення, спрямовані проти Швеції, і навів приклад публікації фальшивого листа, нібито написаного шведським міністром оборони.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...