Кремль метушиться, але не залишає надію викрутити своє: Стало відомо про деякі подробиці переговорів з Гризловим у Києві

Путін обіцяє повернути контроль Україні над кордоном лише після виконання певних вимог та у певній послідовності.

Борис Гризлов. Фото:www.rbc.ua

Постійний представник Росії в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов під час візиту до Києва в понеділок, 11 січня, привозив пропозиції Кремля щодо завершення війни на Донбасі. Разом з тим, вони не влаштували українську сторону. Про це Апострофу розповіло джерело в одній з європейських спостережних місій в Україні, передають Патріоти України.

За його даними, одним з центральних питань було проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. Гризлов, зазначив співрозмовник видання, заявив, що російській стороні не важливо, за якою виборчою системою і під чиїм протекторатом вони будуть проходити, хто і як буде рахувати голоси, які суб'єкти будуть брати в них участь.

Для Володимира Путіна при цьому важливо, щоб Україна дотрималась в даному процесі такої послідовності: президент Петро Порошенко підписує закон про амністію для бойовиків, потім, не пізніше березня 2016 року, проводить вибори за українським законодавством і завершує конституційну реформу, в якій буде закріплено особливий статус Донбасу. Тільки після виконання цих пунктів українська сторона отримає повний контроль над державним кордоном.

Проведення виборів на окупованому Донбасі потрібно РФ для того, щоб вже в червні почати переговори з Євросоюзом щодо зняття санкцій.

Разом з тим, пропозиції Путіна Україну не влаштували. За даними джерела, Київ наполягає на такій послідовності подій: Петро Порошенко готовий підписати закон про амністію, прийняти і навіть узгодити з сепаратистами новий закон про вибори на Донбасі, завершити конституційну реформу під міжнародним контролем.

Однак вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей повинні відбутися не до, а після того, як Україна отримає контроль над державним кордоном.

Українське небо закриватимуть комплексно? Обіцяні союзниками системи Patriot прибудуть одночасно з винищувачами F-16

субота, 4 травень 2024, 9:14

Німеччина зможе передати Україні зенітний ракетний комплекс Patriot не раніше кінця червня. Це постачання може збігтися за часом із передачею ЗСУ винищувачів F-16 від партнерів. Також близько 70 українських військових вже після Великодня розпочнуть шес...

"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...