Кремль "наплював" на міжнародне право: РФ відмовиться виконувати рішення Міжнародного суду ООН - дипломат

Володимир Василенко вважає, що західні цивілізації повинні нарешті усвідомити природу Росії, яка загрожує не тільки Україні, а й усьому цивілізованому світу, і застосувати до цієї держави міжнародно-правові санкції.

Міжнародний суд ООН в Гаазі. Ілюстрація:www.rbc.ua

Російська Федерація, швидше за все, відмовиться виконувати положення рішення Міжнародного суду ООН за позовом України. Таку думку висловив посол України, представник України в Раді ООН з прав людини (2006-2010 рр.), Уповноважений України в Міжнародному суді ООН (2008) Володимир Василенко, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Швидше за все, Росія відмовиться виконувати ті положення рішення, які будуть фіксувати зобов'язання Росії як правопорушника. ... Це держава, яка налаштована на підрив міжнародного правопорядку, яка не розуміє мови права, яка керується правом сили", - сказав Василенко на прес- конференції у вівторок в Києві.

Він також зазначив, що задоволення позовних вимог в повному обсязі не є стійкою судовою практикою.

"Західні цивілізації повинні нарешті усвідомити природу держави, яка загрожує не тільки Україні, а й усьому цивілізованому світу, і застосувати до цієї держави міжнародно-правові санкції", - уточнив дипломат.

Як повідомлялося, 16 січня 2017 року Україна подала позов до Міжнародного суду ООН для залучення РФ до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації під час її незаконної агресії проти України. Позов поданий в рамках Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Слухання в Міжнародному суді ООН в Гаазі (Нідерланди) за позовом України для залучення Росії до відповідальності за вчинення актів тероризму і дискримінації під час її незаконної агресії проти України пройдуть 6-9 березня 2017 року.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...