Кремль не шкодує грошей: "Україна гірше, ніж РФ виконує мінські угоди", - прем'єр Словаччини

За словами Роберта Фіцо, "неправда, що Україна є хорошим хлопцем, а Росія - поганим".

Роберт Фіцо. Фото: politobzor.net.

Роберт Фіцо - прем'єр-міністр Словаччини, яка зараз головує в ЄС - заявив, що Україна робить менше, ніж РФ, щоб виконати свої зобов'язання щодо мінських мирних домовленостей. Про це він заявив у суботу, 17 вересня. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Німецьку хвилю".

"Говорячи про реалізацію мінських домовленостей, важливо чітко зауважити, що обидві сторони порушують їх", - заявив Фіцо. "Насправді, якби ми провели інвентаризацію того, як Україна виконує їх, треба було би сказати, що Україна виконує їх навіть менше, ніж Росія", - цитує Фіцо Reuters.

За словами прем'єра Словаччини, "неправда, що Україна є хорошим хлопцем, а Росія - поганим". Також, на думку Фіцо, санкції не вплинули на Росію. "Санкції завдають шкоди Росії та ЄС і допомагають Сполученим Штатам. Я проти них, але водночас я не буду порушувати єдність ЄС через це", - заявив прем'єр-міністр Словаччини.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...