Кремль по-доброму не розуміє: Вашингтон поставив Москві ультиматум через удари в Сирії

​Вашингтон очікує, що Москва буде використовувати свій вплив на режим сирійського президента Башара Асада.

Ілюстрація:dt.ua

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують. Про це держсекретар США Джон Керрі повідомив у телефонній розмові міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Вашингтон очікує, що Москва буде використовувати свій вплив на режим сирійського президента Башара Асада, щоб "відкрити доступ гуманітарного конвою ООН", відзначили в американському зовнішньополітичному відомстві.

У Держдепі також зазначили, що російська сторона підтвердила свої зобов'язання. Москва своєю чергою висловила надію, що американські колеги здійснять тиск на сирійську опозицію.

Як повідомлялося раніше, 9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість про режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення.

Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" та "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...