Кремль спробує вплинути на результати виборів в США, - The Washington Post

​Співробітники служб безпеки США не виключили організованого Росією збою у день виборів президента.

Росія буде намагатися посіяти сумніви щодо легітимності виборів у США . Фото: Новое время.

Росії навряд чи вдасться вплинути на результати виборів у США, проте вона намагатиметься посіяти сумніви щодо їх легітимності. Про це пише The Washington Post, передають Патріоти України.

«Американські розвідслужби не вважають, що Росії вдасться використати кібершпіонаж, щоб змінити результат президентських виборів у вівторок. Втім, вони попереджають про те, що Москва може продовжити своє втручання після того, як голосування завершиться, щоб посіяти сумніви щодо легітимності результатів, заявили американські чиновники», - йдеться у повідомленні.

Як наголошується в публікації, співробітники служб безпеки США не виключили організованого Росією збою у день виборів. Адже за останні тижні співробітники Міністерства національної безпеки зібрали докази явного російського «сканування» державних баз даних і комп'ютерних систем голосування. Незрозуміло, чи дійсно вони активно намагалися проникнути всередину.

«А все ж таки децентралізований характер голосування у США може зробити надзвичайно складним підрив загальнонаціональних виборів», - пишуть автори статті.

Навпаки, за словами американських чиновників, імовірніше те, що Росія може використати хакерські програмні засоби, щоб оприлюднити або сфабрикувати ознаки підтасовування на виборах з метою скомпрометувати результат виборів.

Член комітету з розвідки Палати представників, конгресмен Адам Шифф та інші чиновники стверджують, що їх як і раніше непокоїть можливість вкидання Москвою сфабрикованих документів на вихідних, які створюватимуть видимість викриття порушень закону передвиборним штабом Клінтон або Трампа - викриттів, метою яких є посіяти розбрат серед виборців, і які буде складно спростувати до того, як громадяни проголосують. «Занепокоєнням з приводу вразливості на останніх етапах передвиборної кампанії зумовлене небажання адміністрації Обами поки що вжити заходів у відповідь проти Росії», - йдеться у статті.

Як пишуть її автори, «американські чиновники заявили, що варіанти, які розглядаються, включають в себе екстрадицію великої кількості підозрюваних у тому, що вони є співробітниками російських спецслужб, із США, введення нових економічних санкцій проти російських організацій, пов'язаних з імовірним хакерством, і, можливо, організацію кібератак на російські комп'ютерні системи». «Рішення адміністрації може залежати від того, що зроблять росіяни найближчими днями», - йдеться у статті.

Як повідомлялось, за два дні до виборів президента США опитування показало збільшення відриву кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа від представника демократів Хілларі Клінтон, яка утримує першість.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...