Кремль у пастці – грядуть вибухонебезпечні протести

Ситуація у Росії стрімко погіршується.

Ілюстрація: ЖЖ

Президент Росії Володимир Путін зацікавлений у якнайшвидшому завершенні конфліктів на Донбасі і в Сирії, оскільки через це погіршилася економічна ситуація в РФ, що може призвести до масових протестів у країні. Таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий, пише Апостроф, передають Патріоти України.

"Кремль дуже серйозно зацікавлений в якнайшвидшому припиненні цих конфліктів з багатьох причин, в першу чергу — політичних. Тому що це все небезпечно і загрожує наслідками, які чинять вплив — в тому числі, на економіку. Це вже непосильна проблема для Москви з фінансової точки зору", — пише Боровий.

При цьому політик пояснює: "Розгортати нові види озброєнь не виходить вже тому, що неможливо ніяке імпортозаміщення. Росія одномоментно з XXI століття перемістилася в XX. Військові програми перетворюються просто в пропагандистські кампанії. Немає ресурсів для будівництва військової техніки, забезпечення її сучасною електронікою, сучасними чіпами і іншим. І найголовніше, це те, що підпирає Кремль знизу — соціальні проблеми.

Долар по 80 рублів при незмінному рівні пенсій, соціальних допомог — це вибухонебезпечний матеріал. У багатьох регіонах вже відбуваються акції протесту, губернатори говорять відкрито про це і не знають, як відповідати. Кремль перестав розподіляти ресурси централізовано, просто тому, що перестав їх отримувати. А резерви фактично вже витрачені..

Я думаю, поки різними способами стримується соціальна активність, використовуються будь-які ресурси, щоб стабілізувати катастрофу, але і вони підходять до кінця. Справа йде до того, що взимку Кремль зіткнеться з дуже серйозними протестами", — підкреслив Боровий.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...