Кремль в люті від позиції НАТО по збитому Су-24

​Росія передала НАТО інформацію про те, що ВПС Туреччини навмисно збили бомбардувальник Су-24, проте альянс з політичних міркувань встав на сторону Анкари, взявши на себе, таким чином, відповідальність за інцидент.
Олександр Грушко. Фото: politrussia.com.

Про це йдеться в заяві постпреда Росії при НАТО Олександра Грушка, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"У мене відбулася розмова з першим заступником генсекретаря НАТО Олександром Вершбоу щодо інциденту з Су-24. Я виклав російські оцінки інциденту, привів сукупність військових і політичних чинників, які свідчать про навмисний характер атаки на російський літак у повітряному просторі Сирії", - заявив постпред.

У той же час альянс, за словами Грушка, зволів не заглиблюватися в з'ясування обставин атаки на російський літак. "НАТО, не давши принципову оцінку цьому протиправному діянню, по суті, політично прикрив Анкару - члена альянсу, і тому несе відповідальність за інцидент. В черговий раз ми бачимо, що міркування політичної доцільності переважили об'єктивність і просто здоровий глузд", - заявив дипломат.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...