Кремлівська п'єса за кримським сценарієм: Росія стала на шлях анексії Донбасу - МЗС України

Визнавши квазіреспубліки будь-яким чином як самостійні утворення, і зокрема, визнавши "документи" цих утворень Росія намагається створити з них нову псевдореспубліку з претензією на державність, наголосив заступник Клімкіна.

МЗС України. Фото:http://uapress.info/

Визнання Росією виданих на окупованому Донбасі "документів" є першим кроком до знищення Мінського мирного процесу і підготовкою Кремля до можливої анексії даних територій. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Весь цей час Росія намагалася затягнути в Тристоронню групу таке утворення, як "ЛНР/ДНР". Ми постійно їм нагадували, що нічого такого не існує: є Росія, яка відповідальна за війну на нашій території, є Україна, як країна, яка страждає, і ОБСЄ, як миротворча організація, яка намагається допомогти нам відновити мир на нашій території", - підкреслив дипломат.

Також він зазначив, що визнавши квазіреспубліки будь-яким чином як самостійні утворення, і зокрема, визнавши "документи" цих утворень Росія намагається створити з них нову псевдореспубліку з претензією на державність.

"Ми їм нагадували, і всі наші партнери сказали, що це шлях анексії, такий же шлях, який вони проходили в Криму, і якщо вони будуть йти цими кроками, вони знищать все, що ми досягли до цього часу, і зокрема Мінський формат, Тристоронню контактну групу, зустрічі "нормандської четвірки" і все інше", - підкреслив Пристайко.

Він сказав, що це дуже небезпечний крок з боку Росії, і тому Україна попереджала і надалі попереджає так не робити.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...