Кремлівська загроза для НАТО: Міноборони РФ перекинуло в окупований Крим ракетну систему С-400

В Росії вважають, що "Тріумф" буде тримати в напрузі всю авіацію НАТО.

Російський зенітний ракетний комплекс ЗРК С-400 "Тріумф". Фото: militaryarms.ru.

Міноборони Росії перекинуло до Криму зенітну ракетну систему С-400 "Тріумф". Про це повідомили в Міноборони РФ, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Після завершення підготовки та передислокації переозброєний полк візьме участь у стратегічних командно-штабних навчаннях "Кавказ-2016", – зазначили у відомстві.

Про те, що 18-й зенітний ракетний полк, дислокований у Феодосії, отримає С-400, в липні повідомляв заступник командира Євген Олейніков. Особовий склад полку навчали в центрі зенітно-ракетних військ Військової академії повітряно-космічної оборони.

Водночас віце-прем'єр Криму Руслан Бальбек заявляв, що перекидання комплексу дозволить "закрити кримське небо від будь-якої атаки і провокації з повітря".

"Сам факт розташування просунутої зенітно-ракетної системи в Криму буде тримати в напрузі всю авіацію НАТО, що базується в районі Чорного моря", – запевнив чиновник.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 серпня,з'явилася інформація, що Росія готується розірвати дипвідносини з Україною.

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...