Кремлівські куратори вимагають визнати охоронців Плотницького незаконним бандформуванням, - Інформаційний спротив

Плотницький категорично відмовляється підписувати "закон", присланий з Кремля, відповідно до якого його особисті охоронці будуть визнані «поза законом» в «республіці» і можуть бути заарештовані.

Ватажок "ЛНР" І.Плотницький. Фото: Радіо Свобода.

Ватажок "ЛНР" Плотницький відмовився підписувати розміщений на сайті «народної ради ЛНР» «закон», який на вимогу куратора з адміністрації президента РФ М.Полякова повинен скасувати раніше неузгоджені з російською стороною «законопроекти ЛНР», повідомляють Патріоти України з посиланням на Інформаційний спротив.

Зокрема, Плотницький категорично відмовляється підписувати даний закон у зв'язку з тим, що відповідно до його положень співробітники комендатури «ЛНР» фактично перетворюються в «незаконне збройне формування» навіть в «юрисдикції ЛНР». Тобто особи, які виконують функції особистої охорони Плотницького і керівництва «ЛНР», будуть визнані «поза законом» в «республіці» і можуть бути заарештовані.

У зв'язку з цим, Плотницький повідомив главі департаменту координації соціально-економічного розвитку регіонів Міністерства економічного розвитку РФ А.В.Чіснікову, що підпише «закон» тільки в разі надання гарантій безпеки співробітникам комендатури «ЛНР».

У Великдень окупанти вдарили по центральній частині Харкова

неділя, 5 травень 2024, 14:54

У неділю, 5 травня, армія РФ обстріляла Шевченківський район Харкова. Наразі відомо про щонайменше двох поранених. Про обстріл міста у своєму Telegram повідомив мер міста Ігор Терехов, передають Патріоти України. За його словами, армія РФ вдарила по жи...

Якщо Кремль зважиться на новий фронт: The Wall Street Journal назвала естонське місто, яке може стати ціллю Путіна

неділя, 5 травень 2024, 14:50

Уряди США і Європи дедалі більше схвильовані тим, що російський диктатор Володимир Путін планує кинути виклик членам НАТО, зокрема трьом балтійським країнам, якщо зможе закінчити війну в Україні на вигідних для себе умовах. Про це пише The Wall Street ...