"Кріпаки" Гіві влаштували бунт: Влада "ДНР" погрожує "трибуналом"

Бойовики батальйону "Сомалі" скаржаться на гірку долю підневільних колишнього охоронця супермаркета, а тепер командира Гіві.

Гіві. Фото: antikor.com.ua.

Особовий склад ОГБР НМ "Штурм" (більш відомий як батальйон "Сомалі") звернувся до командування з вимогою розібратися з тим, що найманців, у яких закінчився контракт, не відпускають з частини і не платять зарплату. Бойовики стверджують, що в їх батальйоні ніхто не хоче служити, а ватажки "ДНР" ігнорують ситуацію. Подібне повідомлення в своєму ЖЖ опублікував бойовик Андрій "Червонець", передають Патріоти України.

"Багато хто вже знає про службу в "Сомалі", про поводження з бійцями, як з кріпаками, з боку Гіві. Кого обманом привозять, часто розвертаються, як тільки бачать назву частини. Комбат замість визнання своїх помилок і виправлення ситуації звинувачує всіх і вся в боягузтві, зраді. Насильством і обманом намагається утримувати військовослужбовців ", - йдеться в зверненні найманців.

Найманці стверджують, що місяць тому Гіві перед строєм обіцяв, що 10 жовтня звільнить всіх бажаючих. Бойовики чекали цієї дати, як свята, але на ділі виявилося, що ніхто не покине розташування батальйону до ротації.

"Коли вона - невідомо, ніхто не хоче міняти нас. Тобто тепер десятки людей незаконно будуть утримуватися на бойових позиціях, не маючи прав ні на грошове забезпечення, ні на компенсацію в разі поранення або загибелі ", - йдеться в повідомленні.

Пізніше влада "ДНР" заявила, що в батальйоні незадоволені ситуацією всього трохи більше десятка осіб. І навіть якщо вони виявляться праві, їм рекомендують не шуміти.

"Підрив авторитету командира в умовах, коли армія противника на своїх рубежах, рівносильно зраді", - вказали найманцям.

Зараз нібито верхівка фейкової "республіки" зайнялася цим питанням, але всім найманцям рекомендують тримати язик за зубами і не виносити компрометуючу інформацію на публіку.

Нагадаємо, чутки про тиранію і безпрецедентні заходи покарання в "Сомалі" з'явилися влітку 2016 року. Бойовики відкрито розповідали про публічні страти і приниження, яким їх піддавав терорист Гіві. Колишній охоронець супермаркету дозволяв собі вдарити старшу людину по обличчю, міг погрожувати і вбити.

Також повідомлялося, що за найменшу провину терорист міг вдарити ножем в спину і кинути людину на підвал з відкритою раною.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...