"Кровосіся" повертається? Люди Януковича можуть стати ватажками "ДНР"-"ЛНР"

У Росії розуміють, що ватажки самопроголошених "республік" свою початкову місію виконали, і тепер їх як учасників переговорів не сприймають не тільки в Києві, а й на Заході.

Захарченко і Плотницький. Фото:www.radiosvoboda.org

Росія має намір замінити ватажків так званих ДНР-ДНР Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького і, ймовірно, готує на їх місце втікачів соратників екс-президента Віктора Януковича. Про це пише в статті для Апострофа старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк, повідомляють Патріоти України.

За його прогнозом, для зміни ватажків псевдореспублік Кремль використовує незаконні місцеві вибори, які, цілком імовірно, відбудуться не пізніше квітня.

"Вибори - це можливість "легального" відсторонення від влади одіозних Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького, які за час війни встигли зміцнити свій адміністративно-господарський вплив і фінансові позиції.

У Росії розуміють, що ватажки самопроголошених "республік" свою початкову місію виконали, і тепер їх як учасників переговорів не сприймають не тільки в Києві, а й на Заході", - вважає Октисюк.

"Москві вкрай важливо, щоб за стіл переговорів офіційно сіли київське керівництво і самопроголошена "влада". У даному випадку, потрібні або нові обличчя, або добре перевірені "старі", які терпляче чекають повернення у велику політику.

Варто відзначити, що на "лаві запасних" чекають свого виходу Микола Азаров, Володимир Олійник, Ігор Марков, Олександр Клименко, Сергій Арбузов та інші. За задумом кремлівських стратегів відповідне кадрове рішення дозволить не тільки активізувати Мінський процес, але і в будь-який момент розіграти карту "нелегітимної зміни влади" в Україні", - також пояснив експерт.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...