Круте піке: Економіка Ерефії прискорила своє падіння

Дані російського уряду за травень виявилися «сильно гіршими більшості очікувань". Економіка продовжує скорочуватися, незважаючи на поліпшення зовнішньої кон'юнктури і зростання експорту.

Економіка РФ продовжує заходити в піке. Ілюстрація: izalit.ru.

Російська економіка продовжує падати. ВВП Росії за перші п'ять місяців цього року скоротився на 1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, говориться в моніторингу соціально-економічної ситуації від Мінекономрозвитку, опублікованому 27 червня, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зниження ВВП в травні в порівнянні з травнем 2015 року становило 0,8%. У порівнянні з квітнем в травні ВВП знизився на 0,1%.

Негативні тенденції відзначаються в секторах видобутку корисних копалин, обробних виробництв, будівництва та роздрібної торгівлі. Позитивними результатами місяця Мінекономрозвитку називає підсумки в секторі сільського господарства, а також у виробництві та розподіленні електроенергії, газу та води.

За оцінкою Внєшекономбанку, представленою також 27 червня, російська економіка в травні скоротилася більше, ніж підрахували в Мінекономрозвитку - в травні в порівнянні з квітнем - на 0,4%, а за січень-травень 2016 року зниження ВВП склало 1,1%. Оцінки динаміки ВВП в травні в річному вираженні - мінус 1%.

Дані за травень виявилися «сильно гірше більшості очікувань», йдеться в коментарі головного економіста ЗЕБа Андрія Клепача. «Не дивлячись на більшість зроблених останнім часом оптимістичних заяв і підняття ціни на нафту, дані статистики демонструють, що перелому в економічній динаміці поки не відбувається. Економіка продовжує скорочуватися, незважаючи на поліпшення зовнішньої кон'юнктури і зростання експорту», - пише він.

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...