Крим коштує Росії дорожче війни у Сирії, - екс-міністр фінансів РФ

Витрати російського бюджету на утримання анексованого півострова сягають приблизно 200 млрд рублів на рік.

Олексій Кудрін. Фото:www.radiosvoboda.org

Утримання тимчасово окупованого Криму обходиться Російській Федерації в 200 млрд рублів на рік і перевищує витрати на військову операцію в Сирії. Про це заявив екс-міністр фінансів Росії, глава "Комітету громадянських ініціатив" Олексій Кудрін, передають Патріоти України з посиланням на російське агентство Интерфакс.

"Крим, безумовно, коштує грошей. За моїми оцінками, він обходиться в суму приблизно більше 200 млрд рублів на рік. А от витрати на операцію в Сирії не дуже великі. Приміром, крилаті ракети, які російські повітряно-космічні сили випускають по позиціях "ІДІЛ", все одно відстрілювалися б на навчаннях. Інша справа, витрати на оборону в цілому", - сказав він.

За словами Кудріна, говорячи про участь Росії в сирійських подіях, не можна скидати з рахунків додаткові, більш серйозні, ніж раніше, ризики виникнення ненавмисних інцидентів, які можуть погіршити відносини РФ з країнами-партнерами.

"На території Сирії задіяні збройні сили багатьох держав, з якими у нас налагоджено економічне співробітництво. Історія з російським літаком, який був збитий Туреччиною, показав, наскільки ці витрати істотні.

Ризики не слабшають. Навпаки, вони, швидше за все, зростуть, і цей фактор враховують інвестори, які стають більш консервативними", - резюмував він.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...