​Крим потрібний тільки кримським татарам, "Айдару" і "Правому сектору" – ветеран батальйону "Айдар" (відео)

Активісти не розуміють логіки влади, яка відновила електропостачання півострова.

Над кримським заводом "Титан" з'явився густий дим, а два райони Херсонської області з тимчасової резервної схеми освітлення переключили на основну, повідомляють Патріоти України з посиланням на репортаж ТСН.

Це стало можливим після запуску однієї з підірваних під час блокади Криму ліній електропередач. Серед енергетичної блокади одностайності в оцінці цієї події немає. "Ми залишаємося тут, будемо далі дивитися, що до чого. Таке враження, що тільки "Айдару", "Правому сектору" і кримським татарам потрібен Крим", - заявив один із учасників акції з блокади півострова, ветеран батальйону "Айдар".

Усі громадські блокпости у Чаплинському районі працюють без змін. Свої позиції не залишає "Азов". Учасники акції продовжуватимуть виявляти сепаратистів і здійснювати продуктову блокаду Криму. Намети згортає лише "Правий сектор". Там були проти подачі струму на "Титан". Тому свою участь в акції переформатовують. "Тобто ми з військово-політичної операції, яку ми тут проводили, змінюємо формат підтримки штабу операції і підтримки 82-ї бригади, підтримки 79-ї бригади, тобто заводимо сюди бойові підрозділи", - пояснив начальник оперативного штабу військово-політичної операції "Блокада Криму. Правий сектор".

Учасники блокади переконані, що відповідальність за припинення постачання електроенергії в окупований Крим має взяти на себе влада. "Була домовленість, що це буде прийнято на законодавчому рівні. Ми зробили крок назустріч. Якщо не зроблять свої дії, то ми знову залишаємо за собою право діяти на свій розсуд", - попередив учасник блокади Криму від Автомайдану Леонід Шипко.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...