​Крим – це Україна: Президент пообіцяв захистити українців на окупованому півострові (відео)

Петро Порошенко зробив заяву під час зустрічі з міністрами закордонних справ Бельгії, Люксембургу та Нідерландів

Зокрема президент наголосив, що Україна захищатиме права своїх співвітчизників в окупованому Росією Криму, і висловив сподівання на підтримку міжнародних партнерів наголосив, зазначають Патріот України.

«Ситуація в Криму нас дуже турбує, оскільки сотні тисяч українців, в тому числі кримськотатарського походження, сьогодні зазнають брутального тиску з боку російської влади», – зазначив Президент.

Глава держави наголосив на необхідності допомоги та координації з міжнародними партнерами в питанні звільнення заарештованих активістів, відновлення мовлення кримськотатарських засобів масової інформації та зняття заборони для лідерів кримських татар на в’їзд до Криму.

«Нас не влаштовує сьогоднішній статус-кво, коли окупаційна влада нехтує базовими правами кримськотатарського народу. Наслідком цієї безвідповідальної поведінки ми бачимо суттєве загострення між громадськими активістами та окупаційною владою Криму», – зазначив Президент.

За словами Петра Порошенка, саме через таку ситуацію на півострові 4 листопада він направив до Кабінету Міністрів листа, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання щодо припинення вантажного транспортного сполучення та товарообігу з Кримом і підготувати проект відповідного рішення, а також ухвалити рішення про забезпечення тимчасового припинення вантажного автомобільного й залізничного сполучення. Президент також висловив впевненість, що питання енергопостачання має вирішуватись робочою групою в комплексі з вищевказаними завданнями.

«Крим – це територія України. Ми будемо захищати законні інтереси кримськотатарського народу і всіх українців, які проживають на окупованій території. І сподіваємось, що наші міжнародні партнери і надалі будуть дотримуватись політики невизнання окупації Російською Федерацією Криму», - наголосив Президент.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...