"Кримнаш": Російські туроператори розкритикували кримських готельєрів за жадібність

В Криму розраховують, що туристи "і так приїдуть", незважаючи на жорстку конуренцію з Туреччиною.

Пансіонат "Mriya Resort & Spa" в Ялті. Фото: crimeanwedding.ru.

Як повідомляє Асоціація туроператорів РФ (АТОР), деякі з них мають намір піднімати ціни на 50% і навіть більше, розраховуючи на високе завантаження попередніх двох років, пишуть Патріоти України з посиланням на Сегодня.

"Інфляційні очікування і реальні наявні доходи населення не дозволяють робити прогнози, що в даних об'єктах вдасться забезпечити прийнятний рівень завантаження і забезпечити нормальну тривалість сезону при такій політиці", - пояснили в АТОР.

При цьому, підкреслюють експерти турбізнесу, до уваги не береться такий фактор, як відкриття конкурентних напрямків.

"Уже зараз ми бачимо, що турецькі готельєри займають вкрай лояльну до російського споживача позицію. Акції з раннього бронювання виглядають дуже привабливо, а за умови субсидування чартерних рейсів вартість турпакету в Туреччину буде значно нижчою, ніж в Крим. Турецькі готельєри розуміють, що зараз необхідно забезпечити собі базове завантаження, а в сезон заватажуватися в умовах високого попиту. В Криму такий підхід використовують поки далеко не всі готельєри, розраховуючи, що туристи "і так приїдуть", - пояснює АТОР.

В асоціації констатують, що в цьому році в Криму вже фіксувалися випадки необґрунтованого завищення цін отельєрами. У підсумку ці об'єкти були змушені знижувати цінни в липні - в розпал високого літнього сезону, коли у туроператорів вже практично не було можливості привезти додатковий потік бажаючих відпочити в Криму.

"Ми бачимо, що об'єкти умовно розділилися на три "табору". Перші йдуть назустріч туроператорам, активно приймають їх думку і встановлюють адекватну ціну. Другі озвучують ціну на 50-60% вище, ніж в минулому сезоні і не мають наміру змінювати свою думку. Нарешті , треті - поки сумніваються. Вони бояться продешевити, але й не вирішуються надмірно підвищити вартість своїх послуг. Ми бачимо, як поступово ці об'єкти примикають до першої або другої групи ", - відзначили в АТОР.

Крім того, як виявилося, деякі об'єкти вже виставляють операторам жорсткі умови - стовідсоткова гарантія і передоплата до Нового року. Все це може привести до втрати конкурентності, а разом з цим - і масового туриста.

Ядерний статус не врятує: У Китаї прогнозують повну поразку Путіна в Україні та втрату всіх окупованих територій - The Economist

вівторок, 16 квітень 2024, 7:39

Професор Пекінського університету, директор Центру досліджень Росії та Центральної Азії при Фуданьському університеті Фен Юйцзюнь вважає, що Росія зазнає поразки у війні проти України. Його колонку було опубліковано на сайті The Economist. . На думк...

Україна - не Ізраїль, Росія - не Іран: У Байдена виправдовуються, чому США не збиває БПЛА та ракети російських загарбників

вівторок, 16 квітень 2024, 7:31

США не збиватимуть російські ракети та БПЛА, як це було під час атаки Ірану по Ізраїлю. Про це під час брифінгу у понеділок, 15 квітня, заявив координатор Білого дому у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. "Це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна ...