Кримська загроза: Росія націлила на Україну далекобійні ракети

Окупанти здатні завдати ракетного удару по всій території України.

Росія націлила на Україну далекобійні ракети.  Фото: pravda-tv.ru.

Росія активно ввозить до Криму нові типи озброєння, зокрема підводні човни, озброєні сучасними крилатими ракетами і берегові ракетні комплекси. Також підсилює авіаційне і корабельне угруповання. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) Вадим Скібіцький, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Сьогодні Росія створила потужне угруповання російських військ на території Кримського півострова і планує його подальше посилення. До 2020 року вони хочуть вийти на такий рівень потенціалу, як це було при Радянському Союзі", - заявив Скібіцький.

За його словами, в числі доставленого в Криму російського озброєння - сучасні підводні човни, оснащені крилатими ракетами, зона ураження яких покриває всю Україну. Також, берегові комплекси.

Російське окупаційне командування на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим продовжує військові провокації проти України і країн Чорноморського басейну.

За інформацією української військової розвідки, 5 квітня на території окупованого Криму розпочалися військові навчання підрозділів 15 окремої берегової ракетно-артилерійської бригади (Севастополь) Берегових військ ЧФ РФ.

«Під час навчань відпрацьовується розгортання рухомих берегових ракетних комплексів для виявлення і умовного знищення кораблів країн НАТО, що знаходяться в західній частині акваторії Чорного моря (район пункту базування Варна ВМС Болгарії)», - повідомляли в ГУР.

У той період часу в західній частині акваторії Чорного моря проводилися спільні заходи бойової підготовки НАТО типу PASSEX за участю кораблів ВМС Болгарії, Канади та Туреччини.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...