​Критично важливий момент: Мобілізована українська діаспора здатна суттєво вплинути на результат виборів у США – Чалий

Коли учасники перегонів ідуть практично «ніздря в ніздрю» саме іммігранти, котри традиційно голосували за республіканців, і котрим дуже дошкулив Трамп можуть вирішити долю Америки.

Українська громада Сполучених Штатів, яка нараховує понад 1,5 млн людей, разом з іншими вихідцями зі Східної Європи, здатні суттєво вплинути на картину президентських виборів, які відбудуться у США. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, повідомляють Патріоти України.

Дипломат підкреслив, що цей вплив критично важливий для кандидатів, оскільки боротьба відбувається в тих штатах, де не спостерігається чіткої перемоги одного чи іншого політика. "Саме в цих штатах є велика українська діаспора", - констатував він. Посол уточнив, що йдеться про Огайо, "де закордонних українців понад 60 тисяч, і активно діють українські організації"; про Пенсильванію, "де дуже важлива ситуація, але є перевага одного з кандидатів (Клінтон – прим.)"; про Флориду, "де попередній результат багато в чому засвідчить тенденцію і можливий підсумок по виборах загалом".

Крім того, українська громада зосереджена на західному узбережжі, зокрема, в штатах Каліфорнія, Орегон та Вашингтон. Серйозна боротьба вестиметься в штатах Нью-Джерсі і Нью-Йорк, де представлено багато вихідців зі Східної Європи. "Традиційно діаспора голосувала за республіканців, а зараз у них почались роздуми з приводу кандидата від Республіканської партії", - сказав Чалий. Він підкреслив, що ситуація на останньому етапі виборів може розвиватися абсолютно непередбачено, назвавши боротьбу "дуже напруженою".

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...