"Кудєсніки" з Генштабу РФ: Стало відомо походження фейкового відео "російського обстрілу" в Сирії

У Міноборони Росії інцидент з відеозаписом поки не коментують.

Путін показує Стоуну "удар" російської авіації. Скріншот відео.Відеозапис, який президент Росії Володимир Путін показав американському режисерові Оліверу Стоуну в багатосерійному фільмі The Putin interviews як роботу російської авіації в Сирії, був підготовлений одним з управлінь головного оперативного управління Генерального штабу. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело, близьке до Міністерства оборони, а також співрозмовника, близького до Кремля, передають Патріоти України.

Як розповіли співрозмовники видання, Кремль попросив прес-службу Міноборони підготувати дані для президента. Після цього запит направили одному із заступників начальника Головного оперативного управління Генштабу Сергію Рудському.

Видання зазначає, що офіційно у Рудського один заступник, Віктор Позніхір, але насправді їх двоє - другого звуть Ігор Дилевський.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков на питання про те, чи відправляла прес-служба президента відеокадри у Міноборони, відповів, що «цьому немає необхідності».

На уточнююче запитання журналістів, хто ж тоді попросив підготувати відео, Пєсков відповідати відмовився. Міноборони Росії також поки не дало свій коментар.

Як повідомлялося, в серіалі «Путін» американського режисера Стоуна російський президент показав відео, де, за його словами, зафіксована «робота» авіації РФ в Сирії.

Разом з тим журналісти з'ясували, що насправді на тому відео американський вертоліт «Апач» атакує талібів в Афганістані в 2009 році. При цьому на американське відео, показане Путіним під виглядом російського, накладені переговори пілотів російською мовою.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...