Київ поставив Росії жорсткий ультиматум і погрожує заборонити польоти українських Анів

Якщо Росія передасть функції з технічного обслуговування українських літаків якій-небудь іншій компанії, окрім ДП "Антонов", Україна заблокує міжнародні польоти цих літаків.

Україна пригрозила Росії забороною рейсів для літаків "Антонова". Фото: РИА Новости.

Україна вимагатиме заборонити міжнародні польоти літаків Ан, експлуатованих Росією, якщо вона відмовиться від українського сервісного обслуговування. Про це заявив президент українського ДП "Антонов" Олександр Коцюба, передають Патріоти України з посиланням на РІА "Новости".

"Компанії, які експлуатують Ан в Росії, роблять активні спроби піти від "Антонова" як розробника і перевести цю функцію на свої російські компанії, в даному випадку мова йде про компанії "Ільюшин". Вони можуть у себе всередині країни коригувати ці правила, закони, як завгодно. Інше питання, що ми як розробник маємо право поставити заборону на польоти їх літаків поза Росією ", - сказав він.

Коцюба зазначив, що "Антонов" повністю виконує свої функції з обслуговування літаків, тому питання про заборону на польоти повітряних суден Ан за межами Росії є принциповим для української сторони.

"Це імідж компанії, це наші літаки, які створювалися тут, і, якщо хтось буде керувати технічною складовою, крім "Антонова", ми просто не гарантуємо безпеку цих польотів", - підкреслив президент "Антонова".

Для довідки: Найбільш відомими розробками "Антонова" є Ан-2 ("кукурузник"), пасажирський лайнер Ан-24, великий вантажний літак Ан-124 ("Руслан") і найбільший літак у світі Ан-225 ("Мрія").


"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...