Лавров вилетів, мов ошпарений: Щось пішло не так - зустріч в "нормандському форматі" закінчилася, не встигнувши розпочатися

Головний російський дипломат відмовився коментувати результати зустрічі, а Павло Клімкін повідомив, що наступні переговори відбудуться у Парижі вже у березні.

Міністри МЗС "нормандської четвірки". Фото:tsn.ua

Зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) в Мюнхені закінчилася, ледь встигнувши розпочатися. Про це пише Обозреватель, інформують Патріоти України.

Першим вийшов міністр закордонних справ Сергій Лавров, який відмовився коментувати хід переговорів журналістам. Пізніше глава українського МЗС Павло Клімкін заявив, що такі переговори відбудуться на початку березня в Парижі. Причина такого рішення поки що невідома.

За його словами, в Мюнхені сторони домовилися працювати над модальністю проведення виборів на непідконтрольних центральній владі територіях на Донбасі.

"Ми домовилися також працювати в рамках Мінська над відпрацюванням модальності дій для наступних виборів", - сказав Клімкін.

При цьому наголошується, що переговори пройшли без голови МЗС Франції. Офіційний Париж представлений на зустрічі на нижчому рівні і направив на переговори політдиректора французького зовнішньополітичного відомства Ніколя де Рів'єра.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...