Лавров вимагає від США припинити постачати повстанцям у Сирії сучасні протитанкові комплекси

Сирійські повстанці знищують російські танки за допомогою американської техніки

Фото: politrussia.comГолова російського МЗС Сергій Лавров висловив обурення діями США з озброєння сирійських повстанців важкими протитанковими комплексами TOW, які становлять загрозу армії Асада і військам РФ. Лавров зазначив, що американці поставляють протитанкові комплекси повстанцям з угрупування "Ан-Нусра", передають Патріоти України з посиланням на "Російський Діалог".

Лавров привернув увагу Керрі до одкровень польових командирів "Джабхат ан-Нусра" в ЗМІ про одержувану ними зовнішню підтримку, включаючи американську зброю. Керівник МЗС також пояснив, що дуже незадоволений позицією Заходу щодо підтримки сирійської організації "Джабхат ан-Нусра", а також сирійської опозиції на чолі з Р. Хіджабом. Дані формування в США і Європі, на відміну від РФ, не вважають терористичними і активно озброюють.

Раніше повідомлялося, що сирійські повстанці знищили російський танк за допомогою ПТУР TOW. Сирійським повстанцям вдалося підбити танк Т-72 російського виробництва. Завдяки правильному поводженню з ПТУР TOW, опозиціонерам не склало труднощів знищити застарілий танк.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...