Любов за гроші: У Чехії проросійські сили створять партію на підтримку Путіна, однак хочуть, щоб їх утримували

Гроші чеські "друзі Путіна" сподіваються отримати від пересічних росіян.

Їржі Виваділ. Фото: соцмережі.

У Чехії створять політичний рух або партію на підтримку Росії та політики президента РФ Володимира Путіна. Про це заявив лідер нового руху екс-заступник міністра юстиції Їржі Виваділ в інтерв'ю для чеського представництва російського держагентства "Супутник", передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

За його словами, рух створюється на основі неформальної структури "Друзі Росії в Чеській Республіці", яка з'явилася в березні 2015 року як група в Facebook. Необхідність створення партії випливає з нещодавнього подовження санкцій Заходу проти Росії. Як стверджує Виваділ, метою руху є створення "критичної альтернативи" теперішнім чеським партіям.

"Ми переконані, що за чверть століття, що відділяють нас від 1989 року, легковажний дрейф у бік Заходу завів нас у пастку. Ми стали співучасниками злочинів в Іраку, Лівії та Сирії, а саме ці конфлікти – причина багатомільйонної міграції, що охопила сьогодні Європу", - наголосив Виваділ.

За фінансуванням своєї діяльності Виваділ планує звернутися до громадян Росії. На його думку, росіянам буде вигідно, якщо Чехія стане "мостом між Сходом і Заходом". У своєму інтерв'ю Виваділ також висловлює солідарність з нинішнім президентом Чехії Мілошем Земаном, відомим своєю антизахідною риторикою.

Серед близьких світових політиків Виваділ назвав лідера "Національного фронту" Франції Марін Ле Пен, колишнього прем'єра Греції Алексіса Ципраса і американського республіканського політика Дональда Трампа. Усіх їх вважають "друзями Росії". Основна політична теза Виваділа – необхідність боротьби з "пануванням США у світі".

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...