​Людина Курченка та Азарова: Стало відомо якого високопосадовця заарештувала ГПУ

Справа скрапленого газу. Змова з Януковичем, Азаровим, Курченком. Завдав збитки державі більше ніж на 2 000 000 000 грн.

Олександр Сухомлин

Олександр Сухомлин, двічі заступник міністра в уряді Азарова. Людина Курченка. Генеральна прокуратура України затримала колишнього заступника міністра економічного розвитку Олександра Сухомлина, котрий займав цей пост ще за урядування Яценюка. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", повідомив глава відомства Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

В п’ятницю пан Сухомлин був заарештований рішенням Голосіївського районного суду міста Києва з максимальною заставою передбаченою законом - в 100 млн гривень.

"Він підозрюється в тому, що перебуваючи в 2010-2014 рр. на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи за попередньою змовою з Януковичем, Азаровим і Курченко, а також, ймовірно, з іншими членами злочинної організації, незаконно заволодів в її інтересах майном ПАТ "Укргазвидобування" і "Укрнафта", більше 50% яких належать державі, а саме виробленим ними скрапленим газом на загальну суму понад 2 млрд грн", - сказав Луценко.

Після відставки екс-урядовець спокійно проживав в Україні, оскільки був впевнений, що його не чіпатимуть. Під час затримання пан Сухомлин гадав, що авто зупинили через порушення правил дорожнього руху.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...